Mer enn et bibliotek

Biblioteket på Valdres videregående skole har flere muligheter for både ansatte og elever. Bibliotekar Marianne Kolstad legger til rette for både konkurranser, gitarspilling, strikkekafé og TV-spill, i tillegg til å låne bøker  og gjøre skolearbeid, selvsagt.

Åpningstiden for biblioteket er hver dag mellom klokken 08.00 og 15.30. Her kan du lese og låne spennende bøker, gjøre og få hjelp til lekser, og sitte med gruppearbeid. Men visste du at du også kan bli med på konkurranser, stikkekafé, spille tv-spill og gitar? Vi har intervjuet Marianne Kolstad og fått svar på flere ting vi tror mange ikke vet om biblioteket.

Kreativ møteplass 

Strikkekaféen er åpen hver onsdag mellom 10.30 og 11.30. Tanken bak kaféen er at du kan treffe andre på tvers av klasser. «Drømmen er at også flere ansatte kan være med, slik at elever og lærere kan treffes på andre måter enn bare i klasserommet», forteller Kolstad.

Et lite musikkmiljø

Gitaren på biblioteket ble kjøpt inn fordi bibliotekaren hadde et ønske om et lite musikkmiljø på biblioteket. «På Dokka videregående, det jeg jobbet før, hadde de både et flygel og en gitar. Jeg hadde et ønske om å ha et lite musikkmiljø her også», sier Marianne Kolstad. Hun forteller at gitaren blir ofte brukt og at hun tror de fleste ser på musikken som noe hyggelig og positivt.

Avkobling i skolehverdagen

Tv-spill er også noe som flere benytter seg av. Tv-en var på biblioteket fra før, men Kolstad måtte skjære ned på tiden. Dette var på grunn av at spillingen foregikk hele dagen og forstyrret folk som ville gjøre skolearbeid. Alternativet var å ta helt vekk spillingen, men det syntes Marianne ble litt feil. Kolstad innstrammet heller tiden til to timer om dagen, fra 11.00 til 13.00. Tv-spillet, gitarspillingen og strikke-kaféen kan være en fin avkobling til skolehverdagen.

Spennende konkurranser

Konkurranser var noe biblioteket begynte med før jul i fjor. «Det begynte egentlig bare for å få flere likere på facebook-siden til biblioteket», smiler Kolstad. En konkurranse som er veldig populær er bokfjes-konkurransen som er blitt gjennomført flere ganger.

Få som vil låne bøker

«Folk tenker at de vil heller kjøpe seg bøker for å ha de selv, i stedet for å låne. Jeg må innrømme at jeg hadde samme tankegang også, men bokhyller fylles til slutt opp». Hun stiller ofte bøker til utstilling og endrer utstillingen ofte for at flere skal se hvilke bøker biblioteket har.

Nye endringer på biblioteket

Rett over nyttår blir det forandringer på biblioteket. Blant annet vil bibliotekskranken og ikt-skranken bli separert, og det vil bli bedre plass for å se på alle bøkene biblioteket har å by på. Med disse tiltakene håper Kolstad at flere vil benytte seg av den flotte muligheten av å låne bøker på Valdres videregående skole.

Tekst og foto: Marte Grøndalen Ingvaldsen, Elin Kolstadbakken og Elin Volden Hamre

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.